ČERVENÁ ČOČKA PO SRBSKU (4 porce)
Červená čočka 350 g
Cibule 1 ks
Papriky 4 ks
Rajčata 4 ks
Na dochucení: sůl, cukr, ocet, 1 bobkový list
Čočku uvaříme doměkka (asi 10 min), přebytečnou vodu případně slejeme. V druhém hrnci si připravíme na cibulovém základě lečo (v zimních měsících použijeme konzervované lečo), které po změknutí zeleniny přimícháme do čočky.
Dochutíme a necháme povařit.
Jídlo není třeba zahušťovat moukou, červená čočka se snadno rozváří a postará se o zahuštění.
Můžeme doplnit vejcem, i když k luštěninám by se živočišné bílkoviny přidávat neměly kvůli snadnějšímu trávení. Vhodné je pečivo.
-----------------------------------------------------
Mateřská škola Slatiňany, okres Chrudim
Švermova 693
538 21 Slatiňany
Kontakty na třídy:
POHÁDKY - 466 566 791
PÍSNIČKY - 466 566 792
KYTIČKY - 466 566 793
MOTÝLCI - 466 566 794
SLUNÍČKA - 466 566 795
Vane-li v prosinci vítr východní, špatnou naději mají nemocní.
Prosinec, když je zima, halí se v bílý kožich.